Terug naar weblog overzicht

 

Zo beveilig je een woning met de inrichting van de tuin

05-07-2016

Wanneer we het hebben over manieren om een woning te beveiligen denken de meeste mensen natuurlijk aan het installeren van een alarmsysteem en het plaatsen van sloten op deuren en ramen. De beveiliging van een woning bestaat echter uit veel meer aspecten dan enkel deze twee fysieke beveiligingstoepassingen. Zo wordt de beveiliging van een woning bijvoorbeeld ook verbeterd door ’s avonds de gordijnen te sluiten waardoor er niemand binnen kan kijken. Ook de directe omgeving van de woning draagt bij aan de beveiliging van een woning. Ook de wijze waaropeen tuin ingericht is kan inbraken voorkomen. In dit artikel lees je vier manieren om een woning te beveiligen met de inrichting van de tuin.

Struiken en heggen kort snoeien

Inbrekers zijn dol op plekken waar zij zich kunnen verstoppen. Het grootste gevaar voor een inbreker is namelijk ontdekt worden op het moment dat hij of zij een woning wil betreden. Hoge struiken en heggen rondom een woning zijn ideaal om ongezien aan een deur of raam te rommelen. Door struiken en heggen in de tuin mooi kort te snoeien wordt deze mogelijkheid voor de inbreker weggenomen. De omstandigheden om bij de woning in te breken worden hierdoor minder gunstig.

Schutting om de tuin zetten

Een extra barrière tussen jouw huis en de openbare weg draagt vanzelfsprekend ook bij aan een betere beveiliging. Een manier om de beveiliging van een woning te verbeteren met de inrichting van de tuin is dan ook door eens schutting om de tuin te zetten. Het is echter ook belangrijk dat deze schutting niet te hoog wordt gemaakt. Een hele hoge schutting kan namelijk ook een voordeel voor inbrekers zijn omdat deze hen in staat stelt bij de woning te komen zonder gezien te worden vanaf de straatkant.

Prikkelbossen onder ramen

Door prikkelbossen lopen is zeer pijnlijk. Een inbreker zal dan ook zeker niet zomaar door planten met prikkels gaan lopen. Prikkelbossen kan je daarom gebruiken om de woning beter te beveiligen. Men kan bijvoorbeeld prikkelbossen onder de ramen van de woning planten. Hierdoor wordt het een stuk moeilijker om tot de ramen te komen en hierdoor toegang tot de woning te krijgen.

Kiezelstenen in de tuin leggen

Inbrekers kunnen op verschillende manieren ontdekt worden. Zo kan een inbreker gezien worden terwijl hij of zij toegang tot de woning probeert te krijgen. Een andere manier om een inbreker te ontdekken is door hem of haar te horen. Inbrekers zullen daarom altijd naar woning zoeken die zij ongezien en geruisloos kunnen benaderen. Door kiezelstenen in de tuin te leggen is duidelijk te horen wanneer iemand door de tuin loopt. Hierdoor wordt het onmogelijk om geruisloos de woning te benaderen en zullen daarom inbraken voorkomen worden.