Terug naar weblog overzicht

 

Watervoorziening in de tuin regelen

18-01-2016

Iemand die serieus met tuinieren bezig wil zijn kan natuurlijk niet zonder water. Zeker voor de mensen die graag hun eigen groenten willen verbouwen is regelmatig bewateren van de planten zeer belangrijk. Dit kan niet altijd met een tuinslang worden gedaan. Soms is de tuin te groot om alles makkelijk water te geven met een tuinslang vanaf de buitenkraan aan het huis. Andere huizen hebben niet eens een buitenkraan of moeten de planten te vaak bewaterd worden om dit makkelijk met de tuinslang te doen. In deze gevallen is er een goede watervoorziening in de tuin nodig. Deze kan geheel op maat gemaakt worden. Van een simpele kraan in de tuin tot een bewateringssysteem wat geheel automatisch de planten van water voorziet. De specialisten van http://deloodgieterpurmerend.nl vertellen ons meer over de werkwijze die wordt aangehouden bij het aanleggen van een watervoorziening in de tuin.
 

Plan maken

Voordat er aan iedere klus begonnen wordt moet er eerst goed bedacht worden wat er precies bereikt moet worden. Wil je een compleet bewateringssysteem of een simpele extra kraan in de tuin? Hoe wordt de kraan aangesloten op het waternetwerk van het huis? Of wil je misschien liever gebruik maken van een grondwaterpomp? Het zijn allemaal vragen die eerst beantwoord moeten worden voordat er gestart kan worden met de werkzaamheden. Daarna kan ook een plan worden opgesteld hoe de leidingen in de tuin gelegd gaan worden. Hierbij moet ook rekening gehouden worden met vorst.
 

Leidingen leggen in de tuin

Als het plan uitgewerkt is, wat er precies bereikt moet worden en hoe de leidingen in de toen moeten komen te liggen, dan kan er begonnen worden met het leggen van deze leidingen. Omdat het in Nederland soms hard kan vriezen moeten de waterleidingen op een minimale diepte gelegd worden en moet er ook van een bepaald materiaal gebruik gemaakt worden voor de leidingen. Wanneer het grondwater gebruikt gaat worden dan moet er een pijp tot aan het grondwater in de grond worden gegraven. Een waterpomp kan vervolgens dit water omhoog pompen.
 

Systeem aansluiten

De watervoorziening die je graag in de tuin wilt installeren kan na het aanleggen van de leidingen op het systeem worden aangesloten. Als dit een simpele kraan is dan is dit zo gedaan. Wil je echter een compleet bewateringssysteem voor je planten dan moet hiervoor eerst een optimale afstelling gevonden worden. Het complete proces van het aanleggen van de watervoorziening kan zelf worden gedaan. Het is echter vele malen makkelijker om dit aan een loodgieter over te laten. De kwaliteit van het werk komt hierbij ook ten goede. Hiermee voorkom je dan weer problemen in de toekomst.