Terug naar weblog overzicht

 

Het belang van je tuin beveiligen

18-12-2015

Wanneer we onszelf bezighouden met de beveiliging van onze woning dan vergeten we vaak de beveiliging van de tuin. Toch is het ook belangrijk om de tuin goed te beveiligen. Niet alleen om de kostbare spullen in de tuin veilig te stellen, maar ook de beveiliging van de woning wordt verbeterd als we zorgen dat de tuin beter beveiligd wordt. De professionals van http://slotenmakershoofddorp.nl/ delen met ons een aantal tips hoe het beste de tuin beveiligd kan worden. Dit is ook hoognodig want er worden steeds vaker spullen uit schuurtjes en planten uit de tuin gestolen. Zelfs dure vissen, zoals koi karpers, zijn vaak het doelwit van criminelen.

 

Hek of schutting

Het grote voordeel van een tuin beveiligen is dat je een soort van bufferzone maakt tussen de straatkant en de achterdeur. Dit kan het beste gerealiseerd worden door een hek of schutting rondom de tuin te plaatsen. Hierdoor moeten potentiële inbrekers eerst over de schutting heen komen om überhaupt bij de achterdeur of schuur te kunnen komen.

 

Goede sloten

Om de schutting goed te beveiligen moeten de deuren en poorten natuurlijk van goede sloten voorzien zijn. Als dit niet het geval is dan stelt de beveiliging niet zo veel voor.  Ook de schuurtjes en tuinhuizen die zich in de tuin bevinden moeten van goede sloten worden voorzien. Hierdoor kunnen we gereedschappen veilig opbergen zodat deze niet door inbrekers gebruikt kunnen worden.

 

Buitenverlichting

Veel inbrekers komen vaak niet door de voordeur naar binnen, maar door een raam of deur aan de achterkant van het huis. Hier is namelijk in de meeste gevallen geen goede verlichting aangebracht waardoor een inbreker makkelijk ongezien het huis kan binnenkomen. Om een tuin goed te beveiligen moet dan ook de achtertuin van goede verlichting voorzien worden. Het beste kan je hier een lamp met een bewegingssensor voor gebruiken. Hierdoor hoeft de lamp niet continu te blijven branden en geeft het ook een schrikeffect wanneer het licht opeens aanspringt.

 

Een hond als beveiliging

Deze optie is misschien niet voor iedereen interessant, maar als je toch al van honden houdt dan is dit een goede manier om je huis en tuin beter te beveiligen. Een hond zal namelijk vaak de tuin van het huis als zijn domein zien en alarm slaan wanneer er iemand in de tuin komt die daar niet hoort te zijn. Een blaffende hond is niet iets wat een inbreker graag hoort en die zal daarom vaak omkeer maken.