Terug naar weblog overzicht

 

Elektricien Amsterdam deelt opties om je tuin te verlichten

02-09-2016

Nu dat de zomer weer is aangebroken en het warm genoeg is om ’s nachts buiten te zitten kunnen mensen extra genieten van hun tuin. Er is namelijk toch geen betere manier om heerlijk tot rust te komen na een lange dag werken op een hete dag dan met een lekker koud drankje in de tuin zitten wanneer de zon ondergegaan is. Het leukste zou natuurlijk zijn dat je ook in de avonduren van het mooie landschap in de tuin kunt genieten waar je zo hard voor hebt gewerkt. Het licht van een volle maan is natuurlijk de meest romantische verlichting die je kunt hebben. Iedere maand is er echter maar één volle maan en bovendien hebben we in Nederland nog vaak met bewolking te maken. We zullen dus zelf voor verlichting in de tuin moeten zorgen. Je kunt hiervoor een aantal spotjes aan de zijkant van je huis bevestigen. Er zijn echter ook meer creatieve oplossingen. De elektricien Amsterdam deelt in dit artikel enkele opties die je hebt om je tuin te verlichten.

Vuurkorven

Vuurkorven zijn een originele en vooral gezellige manier om je tuin in de avond te verlichten. Je kunt gezellig met elkaar om een vuurkorf heen zitten en het vuur als een lichtbron gebruiken. De laatste jaren zijn vuurkorven steeds populairder geworden. Toch zitten er wel enkele nadelen aan deze bron van verlichting die ervoor zorgen dat je een vuurkorf meestal niet als enige verlichtingsbron kunt gebruiken. Zo moet je bijvoorbeeld constant aandacht besteden aan het vuur om deze brandend te blijven houden. Daarbij moeten brandbare spullen van het vuur verwijderd blijven en moet je kinderen goed in de gaten houden wanneer zij in de tuin lopen.

Lichtslingers

Bij lichtslingers denken de meeste mensen aan de kerstverlichting die je in een kerstboom hangt. Het is een lange draad waaraan verschillende lichtjes zijn bevestigd. Een lichtslinger voor de tuin heeft grotere lampen die meer licht produceren. Toch behoudt je dezelfde flexibiliteit om de lampen op te hangen. Je kunt hierdoor je tuin exact verlichten zoals je dit zelf voor ogen hebt. Laat de slinger een aantal keren kruizen op de plek waar je een terras hebt om hier voor meer verlichting te zorgen en vervolgens een keer rondom de tuin. Een extra voordeel van deze oplossing is dat je ook LED lampen kunt gebruiken en verlichting in iedere kleur mogelijk is.

Solarverlichting

Met deze laatste optie die de elektricien Amsterdam met ons deelt hoef je niet eens elektriciteitsdraden door de tuin aan te leggen. Solarverlichting heeft namelijk kleine zonnepanelen die zonlicht omzetten in elektriciteit om de lamp te laten branden. Gedurende de dag zal met zonne-energie een batterij worden opgeladen waardoor je de gehele avond je tuin kan verlichten met de lampen. Een nadeel is dat er vaak maar goedkope batterijen in de lampen zitten waardoor je een tekort aan energie hebt wanneer het een bewolkte dag is geweest.

Bron: http://elektriciens-amsterdam.nl