Terug naar weblog overzicht

 

Een tuinkraantje laten plaatsen voor de tuinsproeier

06-11-2015

 

Wij houden van tuinen met veel groen. Een mooie grasmat en veel planten in de tuin zogen voor een ontspannen sfeer. Hiermee krijg je namelijk echt het gevoel dat je buitenshuis bent en je jezelf in de natuur begeeft. Dit is het ultieme gevoel van buiten zijn. Een groene tuin heeft echter wel genoeg water nodig om groen te blijven. Zeker een grasmat moet goed bijgehouden worden. Voldoende water is in de meeste jaargetijden in Nederland geen probleem. Echter in zomer moet wel regelmatig de tuinsproeier erbij gepakt worden om de tuin op een makkelijke manier van extra water te voorzien. Het makkelijkste is als deze op een tuinkraantje kan worden aangesloten.

Tuinkraan of huiskraan

Als we de tuin water willen geven met behulp van een tuinsproeier dan is het niet ideaal als we deze op de huiskraan binnen in huis moeten aansluiten. Ten eerste is het gewoon ongemakkelijk om een tuinslang door het hele huis te laten lopen. Bovendien wordt een tuinslang vaak vies en kan makkelijk gaan lekken op verschillende plaatsen. Dit zijn allen problemen die je niet graag binnen in huis wilt hebben. Een ander nadeel is ook dat je een extra lange tuinslang nodig hebt in deze situatie. Het beste kan je daarom een tuinkraan laten plaatsen door een loodgieter. De meeste huizen hebben al aansluitingen voor een tuinkraantje waardoor het plaatsen hiervan een simpele klus is. Als deze aansluitingen er nog niet zijn dan moeten er waterleidingen verlegd worden.

Waterleidingen verleggen voor een tuinkraan

Als er nog geen aansluitingen voor een tuinkraan aan de buitenkant van het huis te vinden zijn dan moeten er waterleidingen verlegd worden om deze aansluitingen te maken. Hierbij verleggen we bestaande waterleidingen in huis om een kraanaansluiting in de tuin te krijgen. Belangrijk bij een tuinkraan is dat we in staat moeten zijn om in de winter de leiding naar de kraan af te sluiten. Als dit namelijk niet mogelijk is dan kunnen de leidingen bevriezen en hierdoor kapotgaan. Als water in een leiding namelijk bevriest dan zet het water uit en zal scheuren in de leidingen veroorzaken. Zo lang het water in de leidingen nog bevroren is zal je hier weinig last van ondervinden. Echter wanneer de temperatuur weer boven het vriespunt komt dan zal je al snel met lekkages geconfronteerd worden. Het is daarom erg belangrijk dat bij het aansluiten van een tuinkraan de juiste procedure aangehouden wordt. Bent u overigens op zoek naar bloemen voor binnenshuis? Kijk dan eens naar bloemenwinkel Amstelveen.