Terug naar weblog overzicht

 

De beste luchtzuiverende planten

04-03-2016

Alle planten produceren zuurstof, maar welke planten zuiveren nou eigenlijk echt de lucht en zijn goed om in je huis te hebben? Luchtzuiverende planten zijn heel belangrijk, omdat onze huizen en kantoren tegenwoordig steeds beter geïsoleerd zijn, dit houdt in dat de luchtkwaliteit van de ruimtes omlaag gaat want er kan minder zuurstof van buitenaf komen. Dit zorgt voor gezondheidsklachten, daarom is het slim om luchtzuiverende kamerplanten in je interieur te plaatsen. Een aantal goede luchtzuiverende planten zijn bijvoorbeeld de Rhapisexcelsa en de Mexicaanse dwergpalm. De laatste plant is een zeer makkelijk te verzorgen plant met een gaaf uiterlijk. Je hebt dus het beste van twee werelden. Hij heeft weinig verzorging nodig en dat is ideaal voor de mensen die er weinig tijd aan willen besteden.

 

Interieurtrends voor planten

Mooie planten worden al jarenlang gebruikt om het interieur een woning, pand of kantoor op te fleuren. In de loop der jaren zijn er vele nieuwe trends ontstaan en telkens weer komen er nieuwe planten in de mode. Op dit moment is het een trend om planten die zuurstof afgeven en de lucht reinigen in huis te zetten. Dit heeft natuurlijk voordelen voor de gezondheid en het is een leuke opvulling voor een saaie ruime! Planten zorgen voor een gezellige sfeer en zijn ideaal als decoratie in een huiskamer of op een kantoor.

 

Schadelijke stoffen door lage luchtvochtigheid

 

Onderzoek heeft uitgewezen dat lage luchtvochtigheid en lucht met schadelijk stoffen kunnen zorgen voor gezondheidsklachten. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen, dus kan het een goed idee zijn om luchtzuiverende planten neer te zetten. Dit is positief voor de uitstraling van het huis en voor de gezondheid dus je kan spreken van een win-win situatie. De beste luchtzuiverende planten bestel je hier. Je wilt voorkomen dat mensen op je kantoor ziek worden door de slechte luchtvochtigheid. Want het kost ten slotte geld als je personeel ziek thuis zit. Voorkom klachten zoals hoofdpijn, irritatie aan de huid en vermoeidheid door luchtzuiverende planten toe te voegen aan je interieur!